Over

ReputatieLoods
ReputatieLoods is opgericht door Lucas Michels MCC (1958), een gepassioneerd interim communicatie- en reputatieprofessional. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in journalistiek, PR, corporate communicatie en reputatiemanagement. Lucas is tegelijkerijd holistisch en pragmatisch. Hij is een complexity killer die organisaties inzicht, overzicht en structuur biedt.

Hij heeft gewerkt bij en voor bekende, internationale ondernemingen in onder meer healthcare, energy, oil & chemicals, finance, IT & telecom, consumer, public en automotive/transport. Hij heeft brede ervaring in corporate reputatiemanagement, onder meer op het terrein van corporate positionering, issues management, crisispreparatie, M&A-communicatie en effectieve kernboodschappenontwikkeling. Een bijzondere passie heeft hij ontwikkeld voor (interne) communicatie bij veranderingen. Zijn motto: ‘Maak het logisch’.

Lucas is international Master of Corporate Communication (Erasmus Universiteit) en is een fervent mind-mapper. Hij is gelicenseerd voor het toepassen van de Change Readiness Inventory®, een tool die organisaties inzicht geeft in de effectiviteit van hun veranderprocessen.

Voorbeelden van opdrachten
ReputatieLoods voelt zich als een vis in het water in internationale omstandigheden, ongeacht of het een white collar of blue collar omgeving is. Voorbeelden van opdrachten:

  • Preparatie en begeleiding van grote, internationale reorganisaties;
  • Issues management, crisispreparatie en -management bij internationale organisaties in food, healtcare, finance, oil & chemicals, telecom en transport;
  • Helpen formuleren van visie, missie, kernwaarden, kerncompetenties (corporate positionering) van organisaties in finance, healthcare, oil & chemicals en zakelijke dienstverlening;
  • Kernboodschappen-, media-, crisis- en presentatietrainingen en -workshops;
  • PR- en dialoogcampagnes ontwikkelen en (doen) uitvoeren voor bedrijfsleven en bij overheid.

Werkt voor
ReputatieLoods-oprichter Lucas Michels werkt(e), deels op project/detacheringsbasis, onder meer voor:
Abbott, ASML, Bayer, Bristol Meyers Squibb, Capgemini, Dell, ExxonMobil, Genzyme, Hagemeyer, Hexion, ISDC, Laser Nederland, Ministerie van Justitie, Nokia, Openbaar Ministerie, Oracle, Orangina-Schweppes Group, Origin, Philips, Primagaz, Rechtbank Midden-Nederland i.o., Reumafonds, Rijkswaterstaat, RWE, Stork, Tata Consultancy Services, TPG, UCB Pharma, Valacon-Dairy, Villeroy & Boch, Vivent, Vopak en Yakult Europe.

Werkt met
ReputatieLoods werkt met opdrachtgevers die verandering en reputatiemanagement serieus willen nemen. Daartoe werkt ReputatieLoods ook nauw samen met een select netwerk van partners die diep toegevoegde waarde bieden in specialistische onderdelen van corporate reputatiemanagement en verandermanagement. ReputatieLoods houdt daarbij de regie.